Gepubliceerd op:

Streekrecept uit de Franse Savoye. Dodelijk voor de slanke lijn, maar lekker...

Ingrediënten voor 6 personen
2 kg.vastkokende aardappels
1 gerijpte reblochon van 500 gr.
200 gr gerookte magere spekblokjes.
2 fijngesneden uien
Boter zout en peper
1 tot 2 dl.creme fraiche
evt een teentje geperste knoflook
Voorbereiding
Oven voorverwarmen op 220 graden.Aardappels wassen en in dunne plakjes van ongeveer een halve cm. snijden. In gezouten water 5 min.laten koken.
Bereidingswijze
Boter verhitten en de ui op hoog vuur al omscheppend bakken tot het wat kleur krijgt.
Spek toevoegen en meebakken tot het een mooi kleurtje heeft.De beetgare aardappels toevoegen en alles door elkaar scheppen.Creme fraiche erdoor mengen.
Kruiden met peper en evt. geperste knoflook.Schep alles in een ovenschaal.
De reblochon overlangs doorsnijden,zodat je twee schijven krijgt.Deze op de schotel leggen met de korst naar boven.20 min. in het midden van de oven bakken,de leeggelopen korsten verwijderen en de schotel nog zo een 10 min. terug in de oven om hem mooi te laten kleuren.Je kunt de korsten weggooien maar ze zijn eetbaar en erg lekker!

Bekijk ook

Friese Salade

Friese Salade
Voor 4 personen 400 gram Friese nagelkaas 4-8 bladen ijsbergsla 5 korte stengels bleekselderij 1 handje witte rozijnen 2 el maïsolie 1 el citroensap zout en versgemalen peper 1 tl suiker 2 el fijngehakte peterselie Was de stengels bleekselderij en ontdoe ze van de draden. Snijd de bleekselderij en kaas in smalle reepjes. Maak een sausje van olie, citroensap, zout, versgemalen peper en suiker. Meng de saus met peterselie, bleekselderij, rozijnen en kaas en schep het geheel goed dooreen. Schik, afhankelijk van de grootte, 1 of 2 bladen gewassen ijsbergsla op de borden en schep hierin een portie van het mengsel.

Fryske Tsiis fondue

Fryske Tsiis fondue
(Friese Kaasfondue) * 250 gram Tynethaler * 2x1\2 eetlepel Maizena * Camembert * 3 dl witte wijn * 6-8 eetlepels cider   Rasp de Tynethaler en schep er 1\2 eetlepel maizena doorheen. Snijd de camembert zonder korst in blokjes en schep er een 1\2 eetlepel maizena doorheen. Wrijf de fonduepan in met een teentje knoflook.  Giet de witte wijn in en pan en breng deze op een laag vuur aan de kook. Roer er beetje voor beetje de Tynethaler door en roer tot er een glad mengsel ontstaat. Voeg de camembert toe en blijf roeren todat die gesmolten is. Voeg de cider toe en breng op smaak met nootmuskaat, zout en peper. Lekker om te dippen cherry-tomaatjes, Opperdoezer Ronde, mosselen, komkommer en natuurlijk lekker desembrood.

Salade met blauwaderkaas

Salade met blauwaderkaas
*Krop ijsbergsla *200 gr Blauwaderkaas, bleu dáuvergne *2 Nectarines *100 gram pecannoten *dressing, bijv balsamicoazijn         Schil de nectarines en snijd deze in blokjes. Was en snij de sla. Doe de sla en de nectarines in een kom en verkruimel de blauwaderkaas eroverheen, schep voorzichtig door. Doe de dressing erover heen. Doe als laatste de pecannoten eroverheen   Eet Smakelijk

Een greep uit ons assortiment

Boerenkaas

Hollandse kaas

TOAST

Cadeaumanden

Delicatessen

Buitenlandse kaas

Olijven en Tapas

Noten

Wijnen