Terug naar Recepten

Scaloppa a la Gorgonzola

Gepubliceerd op:

500 gram mager Varkensvlees

1 bolletje verse knoflook

1/4 ltr Slagroom

300 gram Gorgonzola

witte Wijn

Peper en zout

Peterselie

Bloem

Olijfolie

 

Het vlees in dunne lapjes snijden en kruiden met peper en zout, daarna licht door de bloem halen. Een ruime hoeveelheid olie verhitten en het vlees om en om 10 minuten braden. Het vlees uit de olie halen en evt in de oven op een lae temperatuur warm houden. De knoflook toevoegen aan de olie, niet te heet anders verbrandt de knoflook. Slagroom toevoegen en de peterselie. Alles goed mengen en tegen de kook aan laten komen. Voeg de gorgonzola in brokjes toe en goed roeren tot de kaas gesmolten is. Voeg de witte wijn naar smaak toe. Leg het vlees in de saus en laat het geheel nog even sudderen.

Serveren met een salade en aardappelschijfjes of brood.

Bekijk ook

Friese Salade

Friese Salade
Voor 4 personen 400 gram Friese nagelkaas 4-8 bladen ijsbergsla 5 korte stengels bleekselderij 1 handje witte rozijnen 2 el maïsolie 1 el citroensap zout en versgemalen peper 1 tl suiker 2 el fijngehakte peterselie Was de stengels bleekselderij en ontdoe ze van de draden. Snijd de bleekselderij en kaas in smalle reepjes. Maak een sausje van olie, citroensap, zout, versgemalen peper en suiker. Meng de saus met peterselie, bleekselderij, rozijnen en kaas en schep het geheel goed dooreen. Schik, afhankelijk van de grootte, 1 of 2 bladen gewassen ijsbergsla op de borden en schep hierin een portie van het mengsel.

Fryske Tsiis fondue

Fryske Tsiis fondue
(Friese Kaasfondue) * 250 gram Tynethaler * 2x1\2 eetlepel Maizena * Camembert * 3 dl witte wijn * 6-8 eetlepels cider   Rasp de Tynethaler en schep er 1\2 eetlepel maizena doorheen. Snijd de camembert zonder korst in blokjes en schep er een 1\2 eetlepel maizena doorheen. Wrijf de fonduepan in met een teentje knoflook.  Giet de witte wijn in en pan en breng deze op een laag vuur aan de kook. Roer er beetje voor beetje de Tynethaler door en roer tot er een glad mengsel ontstaat. Voeg de camembert toe en blijf roeren todat die gesmolten is. Voeg de cider toe en breng op smaak met nootmuskaat, zout en peper. Lekker om te dippen cherry-tomaatjes, Opperdoezer Ronde, mosselen, komkommer en natuurlijk lekker desembrood.

Salade met blauwaderkaas

Salade met blauwaderkaas
*Krop ijsbergsla *200 gr Blauwaderkaas, bleu dáuvergne *2 Nectarines *100 gram pecannoten *dressing, bijv balsamicoazijn         Schil de nectarines en snijd deze in blokjes. Was en snij de sla. Doe de sla en de nectarines in een kom en verkruimel de blauwaderkaas eroverheen, schep voorzichtig door. Doe de dressing erover heen. Doe als laatste de pecannoten eroverheen   Eet Smakelijk

Een greep uit ons assortiment

Boerenkaas

Hollandse kaas

TOAST

Cadeaumanden

Delicatessen

Buitenlandse kaas

Olijven en Tapas

Noten

Wijnen